Gemeentelijke genomineerden Groninger Sportgala 2019 uitgelicht


De talentvolle sporters uit de gemeente Groningen, die in aanmerking komen voor de Sportstimuleringsprijs zijn door de Adviescommissie voor de Sport genomineerd. U kunt hier niet op stemmen, de winnaar is inmiddels door het college vastgesteld. Een nadere kennismaking met de genomineerden:

Sportstimuleringsprijs

Romano Postema, voetbal
Op 31 augustus was het zover. Romano Postema kreeg waar hij al die jaren zo hard voor had gewerkt in de jeugdopleiding van FC Groningen, De 17-jarige spits maakte zijn eredivisiedebuut. Een mijlpaal voor de jongeman die bijna altijd op de goede plek staat voor de goal. Zijn Fingerspitzengefuhl bracht hem in oktober op het WK voor spelers tot 18 jaar in Brazilie. Eerder dit jaar werd hij kampioen van Nederland met FC Groningen onder-17.

Niels Visker, tennis
Hoe jong Niels Visker ook nog is, de 18-jarige tennisser uit Schildwolde timmert al flink aan de weg. De VWO-scholier, telg uit een echte tennisfamilie, zette afgelopen jaar naast nationale titels ook al internationale prestaties neer door drie ITF-toernooien te winnen: het junioren-profcircuit voor spelers tot en met 18 jaar. Een goudgerande tennistoekomst lijkt in het verschiet te liggen. (foto: Marleen Fouchier Fotografie)

Danara Stoppels, atletiek
Alsof een categorie niet genoeg is, blinkt Danara Stoppels uit op maar liefst drie onderdelen van de atletieksport. Speerwerpen is haar favoriet. Die tak van sport bracht haar afgelopen jaar een gouden medaille op het NK junioren in Alphen aan den Rijn. Tijdens hetzelfde weekend tekende de 16-jarige atlete uit Holwierde ook voor brons op het kogelstoten en zilver op het discuwerpen. Daarnaast werd ze landskampioen op het NK teams A-junioren (onder 20 jaar).