Gemeentelijke genomineerden Groninger Sportgala 2018 uitgelicht


De talentvolle sporters uit de gemeente Groningen, die in aanmerking komen voor de Sportstimuleringsprijs zijn door de Adviescommissie voor de Sport genomineerd. U kunt hier niet op stemmen, de winnaar is inmiddels door het college vastgesteld. Een nadere kennismaking met de genomineerden:

Sportstimuleringsprijs

Madelief Vonck (14 jaar), taekwondo
Madelief Vonck doet al vijf jaar aan taekwondo en won in 2018 al goud op drie Internationale toernooien te weten: Internationale Challenge Cup (België) , Internationale Ilyo Cup (België) en Muester Detmold Cup in Duitsland.  Daarnaast won ze zilver bij de Internationaal TTE Cup in Leusden. Ze traint bij de Taekwondo school van oud Wereldkampioen en Olympische Coach Henk Meijer (Sydney 2000, Athene 2004 en Beijing 2008). Madelief geldt als één  van de grootste talenten van Nederland. In 2019 zal ze wisselen naar de junioren divisie (15 t/m 17 jaar) en de verwachting is dat ze ook hier snel aansluiting met de top zal hebben.

Gedie Kauffman (18 jaar), kickboksen
Gedie Kauffman traint al ruim 2,5 jaar bij vereniging stichting Shera Fight en is in 2018 Wereldkampioen kickboksen geworden. Een jaar eerder veroverde ze al de Europese titel. . Naast deze twee belangrijke internationale titels heeft Gedie daarnaast bij diverse wedstrijden in 2018 maar liefst 17 finales gevochten. Een indrukwekkende lijst die ongetwijfeld stimulerend zal werken om in haar tak van sport nog verder door te groeien.

Lindsey van Wijk (13 jaar), streetdance
Lindsey van Wijk danst vaak in de pauze bij Donar en is al een paar keer ingevallen als "minithunder". Verder is ze samen met haar dansmaatje Chantal de Boer uit Winsum Europees Kampioen geworden in de hoogste categorie onder 18 jaar. Samen met Chantal geeft ze ook workshops, zodat andere kinderen die niet bekend zijn met het dansen in beweging komen en enthousiast worden gemaakt om verder te gaan in het dansen.