Groninger Sportgala 2018


De Sportprijscommissie heeft de provinciale genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2018.
Tot en met 7 februari kon worden gestemd op de genomineerden voor Sporter (m/v) en Sportploeg van het jaar 2018. Het Groninger Sportgala 2018 vindt plaats op dinsdag 12 februari in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens dit feestelijke evenement staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) in de provincie Groningen centraal.

Voor de provinciale sportprijzen zijn de genomineerden per categorie:


Sporter                                                    Sportploeg                                             Sporttalent
- Marcel Bosker, schaatsen               - Donar, basketbal                               - Lonneke Uneken, wielrennen
- Sarèl de Jong, kickboksen               - Abiant Lycurgus, volleybal             - Marin Visser, judo
- Danaïd Prinsen, atletiek                  - Gijs Groningen, ijshockey               - Rienk Mast, basketbal

Stemmen op favoriete Sporter en Sportploeg

Tot en met 7 februari heeft u kunnen stemmen op uw favoriete Sporter en Sportploeg. Ook vindt u hier meer informatie over de genomineerden. Inmiddels is de stembus gesloten.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing.
Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

Gemeentelijke prijzen
De gemeente Groningen reikt deze avond de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. De kandidaat voor een bijzondere breedtesportprestatie is door de Adviescommissie voor de Sport voorgedragen. Ook de talentvolle sporters zijn door de Adviescommissie genomineerd en de winnaars van beide prijzen zijn door het college vastgesteld. De drie genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs zijn:

-Madelief Vonck, taekwondo
-Gedie Kauffman, kickboksen
-Lindsey van Wijk, streetdance

Klik hier voor meer informatie over de gemeentelijke genomineerden.

Gezamenlijke opzet met gemeente Groningen
Het Groninger Sportgala 2018 is een gezamenlijk initiatief van Sportplein Groningen, gemeente Groningen en MartiniPlaza. Net als vorig jaar wordt een combinatie gemaakt van de uitreiking van zowel de gemeentelijke als de provinciale sportprijzen. De organiserende partijen zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie Groningen.

Het Groninger Sportgala 2018 wordt mogelijk gemaakt door:
Sportplein Groningen, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies en Provincie Groningen.