Groninger Sportgala 2017


De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2017.
Vanaf 22 januari tot en met 11 februari kon worden gestemd op de genomineerden voor Sporter (m/v) en Sportploeg van het jaar 2017. Het Groninger Sportgala 2017 vindt plaats op donderdag 15 februari in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens dit feestelijke evenement staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) in de provincie Groningen centraal.

Per categorie zijn de genomineerden:


Sporter                                                  Sportploeg                                             Sporttalent
- Thijmen Kupers, atletiek                - Donar, basketbal                               - Chris Huizinga, schaatsen
- Sophie Souwer, roeien                   - Abiant Lycurgus, volleybal              - Iris Hochstenbach, roeien
- Daidai Ntab, schaatsen                                                                                    - Rienk Mast, basketbal

Stemmen op favoriete Sporter en Sportploeg

Van 22 januari tot en met 11 februari heeft u kunnen stemmen op uw favoriete Sporter en Sportploeg. Ook vindt u hier meer informatie over de genomineerden.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing.
Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

Gezamenlijke opzet met gemeente Groningen
Het Groninger Sportgala 2017 is een gezamenlijk initiatief van Sportplein Groningen en de gemeente Groningen. Dit jaar wordt er voor het eerst een combinatie gemaakt met de uitreiking van de prijzen van de gemeente Groningen, te weten de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen. Deze worden apart van de provinciale prijzen uitgereikt. Beide organisaties zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie.