Workshop 'Autisme in de sport'

Ieder mens, iedere sporter is anders. Maar wat als er een sporter is die wat meer orde, structuur en overzicht nodig heeft? Wat kunnen we hem of haar bieden? Is er binnen uw vereniging een sporter die niet van onverwachte situaties houdt? Of iemand die het heel erg lastig vindt om lege momenten in de les zelf in te vullen? Dan kan het zijn dat deze sporter met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) te kampen heeft. Leer de kenmerken van ASS kennen en ontvang praktische handvatten voor de sportsituatie in de workshop ‘Autisme in de sport’.

Algemene informatie
Datum              Dinsdag 30 oktober 2018
Tijd                   19.30 – 20.00 uur Inloop
                          20.00 – 21.00 uur Workshop ‘Autisme in de sport’
Locatie             Sporthal de Wildervanckhal, Woortmanslaan 1, Wildervank
Voor wie           Bestuurders en trainers van sportverenigingen en ander geïnteresseerden
Kosten              Geen

De workshop wordt verzorgd door Geertje Baas van MEE Groningen. Zij neemt Jan Maring mee die zelf de beperkingen ondervindt van autisme. Hij vertelt, vanuit zijn ervaring, waar hij tegenaan loopt binnen de sport en wat hem hierin zou helpen.  Daarnaast is er volop gelegenheid voor kennisuitwisseling en het stellen van vragen.

Meer informatie of aanmelden?
Neem voor meer informatie contact op met Janke Mars, coördinator Uniek Sporten Groningen via j.mars@hvdsg.nl, of 06 26 97 52 08. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier 'Autisme in de sport'