Kwetsbare groepen

'Een droom om voor te bewegen'

Jan de Ruiter beweegt om weer vertrouwen in zijn eigen lijf te krijgen na zijn hartaanval. Marije Oosterhuis sport na het overwinnen van kanker om uiteindelijk Paralympisch goud te halen in Rio of Tokyo. En Geertje Weering beweegt voor contact met lotgenoten en minder last van stemmen in haar hoofd. Tot slot zijn Gert Jan en Nico Groendijk op talloze plaatsen in de wereld geweest door sport en bewegen. Laat je inspireren. Ontdek hier wat deze mensen inspireert en motiveert om te bewegen.

Waarom doen we dit en wie zijn betrokken

Onze droom:

Alle mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, of chronische aandoening uit de provincie Groningen hebben de mogelijkheid om te bewegen en sporten

Dit is de droom die geformuleerd is samen met verschillende provinciale organisaties die een relatie hebben met het thema sport en bewegen voor mensen met een beperking of chronische aandoening.  Een speelveld met tal van organisaties; zorginstellingen, patiëntenorganisaties, gemeenten, sportaanbieders, onderwijs, gezondheidszorg, enzovoort.

Jong, oud, beperkt of niet beperkt. Iedereen moet kunnen sport en bewegen. Want bewegen is voor veel mensen hartstikke leuk en goed om te doen. Sportplein Groningen wil door bundeling van kennis en inzet van partners en stakeholders een bijdrage leveren aan het positief beïnvloeden van het sportgedrag voor de kwetsbare groepen.

Provinciaal platform aangepast sporten

Tal van organisaties zetten zich in de provincie Groningen in voor sport en bewegen voor kwetsbare groepen. Denk bijvoorbeeld aan zorginstellingen als NOVO en De Zijlen, Special Heroes, patiëntenorganisaties als de Hart en Vaatgroep en het Longfonds, gemeenten, UMCG, Alfa-College en de Hanze Hogeschool. Deze organisaties werken samen in een provinciaal platform. Vanuit de provinciale samenwerking stemmen we initiatieven af, organiseren we inspiratiesessies rondom gemeenschappelijke thema’s en proberen we lokaal nieuwe initiatieven op te starten. Alles met als uiteindelijk doel, meer kwetsbare mensen in beweging. Klik hier voor de volledige netwerkagenda.

Meer weten over aangepast sporten in Groningen?
Neem contact op met Janke Mars van Huis voor de Sport Groningen. E-mail: j.mars@hvdsg.nl, Tel: 050-8700100.

Op zoek naar sportaanbod in de buurt?

Op de website van Uniek Sporten is informatie te vinden over het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening in de provincie Groningen. Ook vind je daar informatie over bijvoorbeeld mogelijkheden voor financiële ondersteuning en het vinden van een maatje.

Ontbreekt er aanbod of is informatie onjuist of onvolledig? Stuur dan een e-mail naar: j.mars@hvdsg.nl.
Ook het aanmelden van nieuw aanbod en het doorgeven van wijzigingen kan door een e-mail te sturen naar j.mars@hvdsg.nl.
Klik op onderstaand logo om naar Uniek Sporten te gaan.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over kwetsbare groepen? Dat kan!
Volg ons op Facebook en Twitter @SportpleinGR